Delatreid srl

GENERALITATI POMPE DE CALDURA


O pompa de caldura este o instalatie care, consumand lucru mecanic, transfera caldura de la un mediu de temperatura mai joasa (mai rece) la altul de temperatura mai inalta (mai cald). Cantitatea de caldura transmisa mediului cald este mai mare decat lucrul mecanic consumat. Aceste instalatii se folosesc in general pentru incalzire.


CU ALTE CUVINTE ..


O pompa de caldura este un dispozitiv cu ajutorul caruia se poate transporta caldura de la o locatie ("sursa") la o alta locatie ("radiator" sau "schimbator de caldura") folosind lucru mecanic, de obicei in sens invers directiei naturale de miscare a caldurii. Majoritatea pompelor de caldura sunt folosite pentru a muta caldura de la o sursa cu temperatura mai mica la un radiator cu temperatura mai mare. Cele mai comune exemple de astfel de pompe se regasesc in frigidere, congelatoare, aparate de aer conditionat si invertoare de caldura.


FUNCTIONAREA POMPELOR DE CALDURA


Functionarea pompelor de caldura se bazeaza pe proprietatile unui fluid la schimbarea starii de agregare, mai precis la lichefiere si evaporare. Cel mai adesea pompele de caldura extrag caldura din aer sau pamant.Pentru alte detalii va rugam sa ne contactati.

PRODUCATORI

SPRSUN

» citeste   

HOTJET

» citeste   

CARACTERISTICI

OPERARE

» citeste   

TIPURI

» citeste